Un afacerist orădean a fost arestat, miercuri, de Tribunalul Bihor, la solicitarea procurorilor DIICOT Bihor, care îl anchetează pentru trafic de droguri.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Darius Nicuşor Faur, fost jandarm, patron al mai multor firme orădene, între care şi al unui local, respectiv al unei spălătorii auto, este acuzat că a deținut și distribuit  200 de pastile ecstasy, în urma unei anchete pornite anul trecut de procurori împreună cu poliţiştii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

Conform acelorași surse, cercetările ar fi fost declanșate ca urmare a unor denunțuri formulate împotriva afaceristului. De altfel, în cadrul investigațiilor au fost ridicate și audiate mai multe persoane, distribuitori dar și clienți ai afaceristului, care sunt anchetați în stare de libertate ori au primit calitatea de martor.

Faur a fost reţinut și prezentat la Tribunalul Bihor, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus, miercuri, arestarea lui pentru 30 de zile.

Măsura nu este, însă, definitivă, întrucât poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.