Adrian Călin Varadi, zis şi "Bujie", arestat pentru trafic international de droguri pe 14 august anul trecut după ce a fost prins cu 5 kilograme de cocaină în valoare de o jumătate de milion de dolari pe un aeroport internaţional din Cambodgia, a fost condamnat, marţi, la închisoare pe viaţă şi la plata unei amenzi de 10.000 dolari de Judecătoria Phnom Penh, potrivit news.xinhuanet.com.

Aceeaşi pedeapsă a încasat-o şi nigerianul Chukwuemeka Ibe, cel căruia Varadi a trebuit să-i predea drogurile.

Soluţia Judecătoriei Phnom Penh nu este definitivă, cei doi inculpaţi având posibilitatea să o atace la instanţa superioară.

Orădeanul nu e la prima condamnare. BIHOREANUL a dezvăluit, anul trecut, că Bujie a fost condamnat în 2009 în Austria, împreună cu alţi doi români, pentru măsluirea unor carduri, iar un an mai târziu, când a fost eliberat, s-a întors la Oradea, unde a fost condamnat pentru 2 kilograme de haşiş aduse din Spania, iar apoi a fost racolat într-o adevărată reţea specializată pe fraude informatice similare.

Grupul, prins de procurorii DIICOT, era format din 19 persoane, între care şi numeroase VIP-uri: Emil Tudor, zis "Ciorbă", fostul manager al celebrului club "Bamboo" din Bucureşti, creatoarea de modă Andra Ţurcanu, ale cărei haine au fost purtate de Loredana Groza şi de Inna, dar şi Bogdan Niţă, zis "Vulpe", apropiat al lui Nuţu Cămătaru, arestat în 2012 după ce s-a descoperit că aproviziona cu droguri cluburile de fiţe Bamboo, Le Gaga si Players.

Citiţi amănunte despre aventurile lui "Bujie" în articolul: Orădeanul prins cu droguri în Cambodgia clonase carduri în Olanda