Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul Alina Dinu, dâmboviţeanul este acuzat că a trimis pe telefonul mobil al unui orădean de 60 de ani mai multe sms-uri prin care îl înştiinţa că, în urma unei extrageri, a fost desemnat câştigătorul unui premiu în valoare de 20.000 Euro oferit de o societate de telefonie mobilă.

„Suspectul, un bărbat de 30 de ani din comuna Vulcana, judeţul Dâmboviţa, l-a şi sunat pe păgubit şi s-a prezentat ca angajat al firmei de telefonie mobilă, pentru a-l anunţa despre faptul că este câştigător, dar şi faptul că, pentru a intra în posesia premiului, trebuie să achite diverse sume de bani reprezentând diferite taxe privind traduceri şi legalizări de documente", a declarat inspectorul principal Dinu.

Fără să verifice autenticitatea celor spuse de dâmboviţean, dacă este într-adevăr angajat al firmei de telefonie mobilă sau dacă a existat vreo tragere la sorţi organizată de vreo companie de telefonie orădeanul i-a trimis escrocului prin mandat on-line, de patru ori la rând, suma totală de 8.910 lei.

„Abia după ce a constatat că nu i-au fost viraţi în cont cei 20.000 Euro promişi, victima a sunat la firma de telefonie mobilă şi a verificat datele oferite prin telefon de suspect, constatând că a fost înşelat", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, existând suspiciunea că orădeanul nu e singura victimă a escrocului.