Scene demne de o telenovelă în Oradea, unde un tânăr de 26 de ani a fost a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, după ce, în cursul serii, beat fiind, l-a înjunghiat pe iubitul femeii de care se îndrăgostise. Motivul? Gelos la rândul său, iubitul femeii s-a răzbunat, pârându-l soţiei.

Deşi căsătorit, agresorul, Ciprian Roşu, e cunoscut ca fustangiu, spun anchetatorii săi. Printre tinerele cărora le dădea târcoale era şi o vânzătoare de la un supermarket Trei G, care, însă, l-a refuzat constant căci, la rândul ei, e îndrăgostită de altul.

Tânărul a continuat să o bombardeze cu buchete de flori şi mici atenţii trimise prin intermediari, până săptămâna trecută când problema a ajuns la urechile iubitului fetei, un tânăr de 30 de ani din Sântandrei, agent de vânzări la un producător de mezeluri, care n-a stat pe gânduri: taman în Sfânta zi de Paşti, s-a înfăţişat la soţia adversarului său ca să-l dea în vileag. Iar de aici a început circul.

Ameninţat cu divorţul, Ciprian Roşu s-a îmbătat-criţă, iar luni seară s-a prezentat la blocul vânzătoarei ca să-i ceară socoteală. "A sunat-o luni seară să se întâlnească în faţa blocului, şi, pentru că a ameninţat-o că dacă nu vine va face circ de faţă cu părinţii ei, tânăra s-a conformat. Între timp, însă, a apărut şi prietenul ei, iar discuţiile au degenerat în violenţe, în timpul cărora Ciprian Roşu a scos un briceag cu care l-a înţepat pe bărbat în pleură (în zona toracică - n.r.) şi antebraţ", a declarat BIHOREANULUI procurorul Cristian Ardelean, procurorul care a demarat ancheta în caz.

Bărbatul rănit n-a stat să mai aştepte Ambulanţa. S-a urcat în propria maşină şi a pornit imediat spre spital, lăsându-i în faţa blocului pe agresor şi pe iubita sa care a încercat să fugă, însă Roşu a ajuns-o din urmă în scara blocului.

Aici, circul a continuat. Dându-şi seama de gravitatea faptelor sale, Roşu s-a răzbunat întâi pe tânără, luând-o la bătaie, iar apoi s-a pus pe plâns în faţa ei, cerându-şi iertare şi rugând-o să nu spună nimănui ce s-a întâmplat.

Ca şi când asta n-ar fi fost de ajuns, a urcat-o pe fată cu forţa într-un taxi cu care a încercat să-şi ajungă din urmă victima, pentru a negocia cu ambii o împăcare.
"A reuşit să prindă din urmă maşina în care se afla victima înjunghiată la intersecţia de lângă magazinul Crişul, unde l-a sunat să se oprească şi s-a urcat lângă el, încercând să-l convingă să nu îl denunţe. Apoi, când au ajuns lângă spital, a aruncat briceagul într-un tomberon", a mai spus Ardelean.

Rugăminţile lui Roşu nu au avut succes, căci victima sa a sunat la 112 imediat ce a intrat pe poarta spitalului. Drept urmare, agresorul a fost ridicat ridicat de poliţişti din faţa unităţii, reţinut imediat şi prezentat, marţi, procurorului de la Parchetul Bihor pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, în prima fază agresorul a negat acuzaţiile, susţinând că l-a înţepat pe bărbat cu o cheie, în timp ce încerca să se apere de loviturile acestuia. Ulterior, însă, a admis că s-a folosit de briceag. "În faţa probelor, tânărul a recunoscut că şi-a înjunghiat victima şi i-a condus pe poliţişti la locul în care a abandonat arma", a mai spus Ardelean.

Acuzat de tentativă de omor, Ciprian Roşu a fost prezentat marţi după-amiaza la Tribunalul Bihor unde magistraţii au decis arestarea acestuia, pentru 30 de zile, pentru tentativă de omr. Decizia instanţei nu e, însă definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Cât despre victima sa, potrivit medicilor, acesta a avut noroc deoarece rănile nu i-au pus viaţa în pericol. Tânărul rămâne, însă, internat la spital.