Arbitrajul bihorean încheie un sezon bun în acest an. După ce la finala Cupei României masculin au oficiat doi cavaleri ai fluierului din Bihor, asistentul 1 Octavian Şovre şi, în calitate de cel de-al patrulea oficial, Florin Marcu, ambii retraşi ulterior din activitate, şi ultimul act al Cupei României la feminin aduce în componenţa brigăzii de arbitri un reprezentant al Bihorului.

Este vorba despre Adina Popa, care a fost desemnată ca al patrulea oficial la jocul dintre Heniu Prundu Bârgăului şi Universitatea Olimpia Cluj.

Finala Cupei României la fotbal feminin se va desfăşura duminică, 6 iunie, de la ora 12:30, pe Stadionul Francisc Neumann din Arad, urmând a fi transmisă în direct de Digi Sport.

La centru ca oficia Ana Maria Terteleac din Berceni (jud. Ilfov), în timp ce arbitri asistenţi vor fi Petruţa Iugulescu din Buftea şi Mihaela Ţepuşă din Bucureşti. Al patrulea oficial a fost desemnată Adina Claudia Popa din Oradea, iar observator pentru arbitri Fevronia Ion.

Adina Claudia Popa este arbitru din 2013, iar în 2018 a promovat la Liga a III-a, în urma programului de dezvoltare şi tinere talente implementat la nivel naţional.

A arbitrat peste 20 de meciuri la nivelul Ligii a 3-a la băieţi, peste 20 de meciuri la nivelul primei ligii feminine.

De asemenea, Adina Popa a arbitrat şi meciuri în cadrul Cupei României, atât la masculin căt şi la feminin, până în faza optimilor.

Ea a participat la gala "Uniţi pentru Mihai Neşu" din anul 2018 şi face parte din programul Comisiei Centrale a Arbitrilor de formare a talentelor din arbitrajul feminin.