Sportiva Clubului orădean ACS Olimpikus Alesia Toma a devenit campioană naţională la judo, după ce a câştigat toate meciurile prin ippon la întrecerile categoriei 40 kg U13 de la etapa finală a Campionatului Naţional de judo pentru copii, care s-a desfăşurat în perioada 20-21 aprilie la Sala Polivalentă din Arad.

Competiţia a fost rezervată sportivilor de la categoriile de U13 şi U15, iar ACS Olimpikus Oradea a participat cu cinci copii judoka, dintre Alesia Toma a reuşit cea mai bună performanţă, locul I, medalie de aur şi titlul naţional la categoria 40 kg, U13.

Ca urmare a acestui rezultat, Alesia Toma va reprezenta România la Campionatul Balcanic destinat categoriei de vârstă U13, care se va desfășura la sfârșitul lunii iunie, în Macedonia de Nord.

Ceilalţi sportivi ai ACS Olimpikus Oradea s-au clasat după cum urmează: Ştefan Nichitescu pe locul V la categoria 55 kg U15, Pakot Aron - locul V la categoria 46 kg U13 şi Loredana Rusu Loredana - locul IX la categoria 52 kg U15.

A mai participat, fără să intre în clasament, şi Sofia Taghatine.

„Felicitari tuturor judoka participanți. Mulţumim tuturor susținătorilor și colaboratorilor noștri și nu în ultimul rând părinților! Menționez că Alesia Toma este dubla campioană națională a României, primul titlu de campion fiind câștigat anul trecut, apoi vicecampioană națională în acest an (2024) la U14, la o categorie de vârstă superioară, într-o competiție organizată în luna martie la Bacău. Acum, aici, ea a câştigat toate meciurile cu ippon, superioritate tehnică”, a transmis antrenorul şi preşedintele Clubului ACS Olimpikus Oradea, Romeo Boantă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!