Înotătorii români au urcat de şase ori pe podium la "Multinations Junior Swimming Meet", întrecere care a fost găzduită, în perioada 9-10 aprilie, în localitatea Kranj din Slovenia.

Din această delegaţie a făcut parte şi sportiva clubului Crişul Oradea Anastasia Bakó, antrenată de Cristina Mădău. Ea a fost singura junioară din lotul României care a obţinut două medalii de bronz la această competiţie internaţională de mare anvergură.

"Aceste medalii sunt cu atât mai valoroase dat fiind faptul că de cel puţin trei ori pe săptămână se trezeşte la ora 5 să ajungă la primul antrenament de la ora 6", transmite conducerea clubului orădean, într-un comunicat.

Cele două medalii de bronz au fost obţinute de Anastasia Bakó la "Multinations Junior Swimming Meet" în probele de 50 metri liber şi 100 metri liber.

La 50 metri liber, orădeanca a terminat pe locul III, după ce a fost cronometrată cu timpul de 26:22 secunde, iar la 100 metri liber a cucerit bronzul, după ce a fost cronometrată în 57:57 secunde.

"Suntem foarte bucuroşi şi mândri de aceste rezultate. A fost o competiţie de mare anvergură, la care au participat înotători din 17 ţări. Anastasia este o sportivă de mare valoare şi de perspectivă, care de-a lungul timpului a demonstrat că niciun sacrificiu nu este mare pentru a-şi îndeplini visul în cariera sportivă", a declarat, după competiţie, Pető Dalma Csilla, directorul Clubului Sportiv Crişul Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!