Tânăra baschetbalistă orădeană Anisia Croitoru a fost principala marcatoare a echipei naţionale la turneul "Balkanic Next Star 2017", competiţie care s-a desfăşurat în perioada 19-21 decembrie, la Bucureşti.

Sportiva legitimată la Universitatea CSM Oradea a avut "rezultate senzaţionale la acest turneu al lotului naţional", după cum a declarat antrenorul ei de club, Daniel Anica.

Astfel, orădeanca a reuşit să înscrie 32 puncte în cele trei meciuri disputate, fiind cea mai eficientă jucătoare din echipa României. Pe lângă aceasta, Anisia, fiica Ioanei Anica (fostă Croitoru), a avut şi 14 recuperări, fiind a doua la acest capitol din lotul naţional şi 16 indice al eficienţei.

În primul joc de la acest turneu destinat sportivelor născute după data de 1 ianuarie 2002, România a învins Bulgaria, cu scorul de 68-47. În acest meci, în cele 33 de minute şi 25 secunde de joc, Anisia a totalizat 9 puncte, 11 recuperări şi 2 capace, a avut o intercepţie şi o pasă decisivă pentru 9 la eficienţă şi 15 la +/-.

După cum notează şi site-ul clubului CSM, orădeanca a fost liderul României în acest meci la minute, recuperări, capace şi faulturi obţinute.

Apoi, în jocul al doilea, România a întrecut Ungaria, cu scorul de 60-58. În cele 28 de minute şi 28 de secunde jucate, Anisia a bifat 17 puncte, 2 recuperări şi o pasă decisivă pentru 5 la eficienţă. Orădeanca a fost liderul marcatoarelor pentru echipa României şi a atras cele mai multe faulturi asupra sa (opt). Prin prisma acestui fapt ea a avut 15 vizite la linia de pedeapsă. De asemenea, Anisia Croitoru a reuşit un coş cu fault şi a transformat libera suplimentară într-un moment extrem de important al meciului, cu două minute şi jumătate înainte de final.

În fine, în meciul al treilea, pierdut de România în faţa Serbiei, cu scorul de 47-78, orădeanca a evoluat 19 minute, timp în care a totalizat 6 puncte, o pasă decisivă şi o recuperare.

Echipa României, antrenată de Miroslav Popov, a înregistrat, astfel, un bilanţ general de două victorii şi o înfrângere şi s-a clasat pe locul al II-lea la Balkanic Next Star 2017.