Sportiva orădeancă Barbara Simon a devenit vicecampioană europeană la taekwon-do ITF, în proba de luptă individual juniori, după ce a concurat pentru România la întrecerile ediţiei din acest an a Campionatului European de Taekwon-do ITF, competiţie care a fost găzduită de Cluj Napoca, în perioada 25-30 aprilie.

La întreceri au luat startul 637 de sportivi din 30 de ţări, iar România a participat cu un lot format din 57 de sportivi, în rândul lor fiind şi 6 sportivi de la clubul CS Wolf Oradea, care au avut o evoluţie foarte bună.

Dintre aceşti sportivi ai clubului orădean, de departe s-a remarcat Barbara Simon, care a intrat în posesia medaliei de argint, devenind vicecampioană europeană în proba de luptă individual juniori feminin, categoria - 55 kg.

Barbara a avut cinci meciuri foarte disputate, cu adversare din Polonia, Bulgaria, Spania, Olanda şi Slovenia. 

Un alt reprezentant al clubului orădean Wolf, Szabó János, a avut o evoluţie bună, fiind aproape de podium, dar în final a ocupat locul 5, la luptă individual juniori masculin - 62 kg. 

La finalul întrecerilor, România a ocupat locul 1 în clasamentul general al rezultatelor, cu 10 medalii de aur cucerite, 9 de argint şi 15 de bronz. Astfel, delegaţia ţării noastre a reuşit să repete performanţa extraordinară de anul trecut.

„Felicitări tuturor sportivilor, antrenorilor, arbitrilor care ne-au reprezentat la acest eveniment extraordinar! Suntem mândri de voi!", a transmis, într-un comunicat, Harascsák Gyula - 4 Dan, conducătorul clubului Wolf Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!