Sportiva orădeană Bianca Benea a câștigat ediţia din acest an a Cupei României la spadă pentru seniori feminin!

Competiţia s-a desfășurat duminică, la Sala Ana Pascu din București, iar sportiva legitimată la CSM Oradea a avut un parcurs impecabil în cadrul acestui concurs. Ea a obținut zece victorii din tot atâtea dueluri, incluzând succesul din marea finală, repurtată asupra Gretei Vereș, scor 15-13.

Greta Vereș este spadasina care a învins-o în sferturile de finală pe lidera mondială în proba de spadă feminin, Ana Maria Popescu (fostă Brânză).

În şaisprezecimile de finală, Bianca Benea a învins-o pe Andreea Dinuț (de la CSU Craiova), cu scorul de 15-7. Apoi, în optimi a trecut de Bianca Mitricof (CSM Craiova), cu 15-5. A urmat asaltul din sferturile de finală, unde orădeanca a dat peste Emma Șonț (de la Steaua București), pe care, de asemenea, a reuşit s-o întreacă cu scorul de 15-8.

În penultimul act, în semifinale, Bianca Benea a avut o altă adversară de la Steaua, pe Alexandra Predescu, pe care a învins-o destul de greu, cu 15-13.

Aceleaşi scor, 15-13, l-a reuşit Bianca şi în finală, unde a avut adversară o altă stelistă, pe Greta Vereș.

În urma acestor victorii pe linie, orădeanca s-a clasat pe primul loc, şi-a adjudecat trofeul Cupei României, realizând o performanţă importantă pentru ea şi sportul bihorean. La concursul de duminică au participat 36 de sportive.

Reamintim că tot în acest an, Bianca Benea a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național de scrimă la seniori, competiţie care s-a desfășurat în urmă cu aproape două luni, de asemenea, la sala de scrimă Ana Pascu din capitală.

La Campionatul Naţional, Bianca Benea a cedat, atunci, în semifinale, în faţa Anei Maria Popescu, după un duel echilibrat însă.

Bianca Benea este legitimată la clubul CSM Oradea, unde este antrenată de Andrei Timoce (foto jos). De asemenea, ea face parte din lotul olimpic lărgit de spadă feminin al României.

Bianca Benea