Sportiva orădeană Bianca Benea a cucerit medalia de bronz, miercuri, la întrecerile probei de spadă feminin individual din cadrul Campionatelor Naţionale de Scrimă pentru seniori, competiţie care s-a desfăşurat la Bucureşti, în sala Ana Pascu (Floreasca).

Legitimată la CSM Oradea şi inclusă în cadrul lotului olimpic de spadă al României, Bianca a ocupat locul 3, după ce a ajuns până în faza semifinalelor.

În vârstă de 22 ani, orădeanca a dat în penultimul act chiar peste legenda spadei româneşti, actualul număr 1 mondial şi campioana olimpică Ana Maria Brânză Popescu. Asaltul din semifinale a fost transmis în direct pe TVR 3, iar Bianca a oferit o replică solidă, fiind egala celebrei sale adversare în mare parte a confruntării, dar în cele din urmă a cedat cu scorul de 13-15.

În cealaltă semifinală, Greta Vereş a trecut de precedenta campioană Amalia Tătăran. În finală însă, Ana-Maria Popescu (foto) a învins-o pe Greta Vereş, adjudecându-şi un nou titlu naţional.

La acest concurs, Bianca Benea a avut cinci victorii în şase asalturi în cadrul grupelor, după care pe tabloul de 64 a avut liber, iar pe tabloul de 32 a învins-o clar cu 15-3 pe Andreea Dinuţ. În optimile de finală, sportiva orădeană a depăşit-o pe Cezara Bolboceanu cu 15-9, iar în sferturi a trecut de Diana Zota, cu 15-3.

Astfel, la această probă, locul I a fost cucerit de Ana Maria Brânză Popescu, poziţia a II-a i-a revenit Gretei Vereş, iar pe locul III s-au situat Bianca Benea şi Amalia Tătăran.

De notat că Bianca Benea (antrenată de Andrei Timoce) este singura sportivă ce nu provine de la Steaua sau Dinamo Bucureşti care a ajuns pe tabloul de 8 al competiţiei.

Pentru Bianca Benea va urma acum, în luna martie, Cupa Mondială, unde va participa atât la proba de spadă feminin individual, cât şi la cea pe echipe. Competiţia este programată în Rusia, la Kazan.