Sportiva orădeană Bianca Benea a cucerit medalia de argint la Campionatul Naţional de tineret la scrimă – ediţia 2021, în proba de spadă feminin, individual. 

Sportiva de la CSM Oradea este singura legitimată la un club din provincie care s-a calificat în sferturile de finală ale concursului desfăşurat la Bucureşti, la Sala Ana Pascu, pe 15 mai.

Sportiva antrenată de către Andrei Timoce a trecut în faza şaisprezecimilor de finală de Roxana Mihaela Bolborea (de la CS Farul Constanţa), pe care a întrecut-o cu scorul de 15-3. Apoi, în optimi, a dat peste Ana Maria Melintescu (de CS Dinamo), de care a trecut la fel de clar, cu scorul de 15-4.

În sferturile de finală, orădeanca s-a duelat cu Emma Şont (de la CSA Steaua), pe care a reuşit s-o învingă cu scorul de 15-9. Apoi, în semifinale, Bianca Benea a avut parte de un duel ceva mai dificil, în asaltul cu Renata Axinte (de la Dinamo), de care a trecut cu scorul de 15-13.

În finala, sportiva orădeană s-a duelat cu Bianca Moroianu (de la CSA Steaua), în faţa căreia a cedat cu 14-15. Bianca Benea s-a clasat, astfel pe locul II şi a obţinut o nouă medalie într-un concurs naţional. 

În acest an, Benea a mai cucerit bronzul la Campionatele Naţionale de scrimă  la nivel de seniori în aceeaşi probă de spadă feminin, la individual. Aici, ea i-a oferit o replică foarte bună Ana-Mariei Brânză, pe care a întâlnit-o în semifinale. Ulterior, Bianca Benea a câştigat Cupa României la spadă pentru seniori feminin.

Drept urmare, a rezultat o primă jumătate de an extrem de productivă pentru sportiva născută şi formată la Oradea.