Pictoriţa Daniela Brosset, o orădeancă mutată în Franţa, va prezenta joi, de la ora 18, în Piaţa Unirii din Oradea expoziţia "Intensité", alcătuită din zeci de imagini după tablourile sale premiate.

Daïa (pseudonimul artistei orădence) are un palmares impresionant, cu premii şi participări la zeci de expoziţii din Franţa, Italia, Spania, Belgia, Austria şi Monaco, artista fiind, de asemenea, o prezenţă permanentă la saloanele de primăvară şi toamnă organizate în piramida Muzeului Luvru.

Aceasta a locuit mult timp în Oradea, unde a fost terapeut de artă pentru copiii cu dizabilităţi la fosta Şcoală specială nr. 3. Timp de 22 de ani i-a învăţat pe copiii cu deficienţe, precum autism sau sindrom Down, să picteze, să danseze şi să cânte, încurajându-i să se exprime cât mai mult prin artă.

În 2014, Daniela s-a mutat definitiv în Paris, unde ţine cursuri gratuite de pictură pentru copiii nevoiaşi şi persoanele vârstnice din suburbiile metropolei.

Între timp, s-a axat mult pe pictura abstractă. „Ca pictor, după câteva tablouri în figurativ, trece spre un figurativ stilizat, ca apoi să se regăsească în tehnica abstractă, opţiune care a făcut-o actuală în mediul artistic european", se arată într-un comunicat transmis de organizatorii expoziției.

Aceasta va fi prima expoziţie a artistei în Oradea și cuprinde, de fapt, fotografii ale picturilor semnate de Daniela Brosset, care vor putea fi admirate pe 10 panouri de mari dimensiuni.

La vernisaj va vorbi curatorul expoziţiei, preşedinta Uniunii Artiştilor Plastici filiala Bihor, Vioara Bara. Expoziţia "Intensité" va putea fi admirată de public până în 4 septembrie în Piața Unirii.

Evenimentul este organizat de fotoclubul Varadinum din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!