Tânăra sportivă orădeană Diana Verdeş a făcut parte din echipa feminină a României, care a participat la întrecerile Campionatului European de Cros U20, desfășurate duminică la Bruxelles.

Pregătită la club de profesorul Călin Laza, Diana le-a avut coechipiere pe alte patru sportive din ţară, însă ea a fost mezina lotului.

Din păcate, echipa României nu s-a descurcat onorabil la aceste întreceri şi a încheiat pe locul 14 din 15 echipe, însă pentru orădeanca Diana Verdeş a fost o experienţă utilă, fiind prima competiţie majoră la nivel internaţional la care a participat.

Ea a ocupat locul 78, în timp ce coechipierele ei s-au clasat după cum urmează: Maria Blaga pe locul 36, Claudia Costiuc pe locul 73, Alexandra Hudea pe locul 75 şi Iulia Mărginean pe poziţia 79.

„Pentru sportiva care o antrenez, Diana Verdeş (de la LPS Oradea - CS Atletico Slănic) este primul contact cu competiţiile majore la nivel european. A mai participat în trecut la Campionatul Balcanic, dar aici la Europene este altceva. Având în vedere ca ea este născută în 2006 şi este cu unul sau doi ani mai mică decât majoritatea atletelor, o felicit pentru că a reuşit să se califice la acest campionat”, a declarat antrenorul de club al Dianei, Călin Laza.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!