Sportiva orădeană Giulia Safina Popa s-a clasat pe locul al doilea la Selecţia Naţională de tenis la categoria 11 ani feminin, competiţie care s-a desfăşurat în această săptămână la Bucureşti.

Legitimată la CSM Oradea, Giulia Popa a disputat şase meciuri la turneul care a avut programată finala vineri. Astfel, după ce a trecut de turul din calificări, jucătoarea orădeană s-a impus în trei meciuri pe tabloul principal, apoi şi în semifinale. În ultimul act, însă, a fost învinsă de Maia Burcescu, cu scorul de 1-6, 1-6.

De menţionat că, până în finală, Giulia Popa nu a pierdut niciun set. În calificări ea a învins-o pe Karina Maria Capuzu, cu 6-1, 6-0. Apoi, pe tabloul principal a trecut de: Bianca Maria Pleşcan cu 6-3, 6-0, Ioana Ştefania Boian, pe care a învins-o cu 6-0, 6-3 şi de Sara Victoria Bălan, sportivă pe care a întrecut-o cu 6-2, 6-0.

În semifinale, orădeanca a avut-o ca adversară pe Ana Ioana Varsa, sportivă pe care a eliminat-o, după victoria cu scorul de 6-3, 6-2.

La această competiţie au participat primii 13 sportivi în ierarhia naţională la categoria 11 ani, primii doi sportivi din clasamentul categoriei 10 ani, respectiv un sportiv ales de antrenorul federal.