Anul 2022 a fost unul foarte bun pentru sportiva bihoreană Giulia Popa. Ea a fost numită una dintre cele mai bune jucătoare de tenis în 2022 de către Federația Română de Tenis.

Născută în 2009 şi legitimată la CSM Oradea, Giulia Popa a fost inclusă între cele mai bune jucătoare ale anului recent încheiat la categoria 14 ani feminin. Astfel, sportiva orădeană, care este pregătită de antrenorul Lucian Popa, împarte această distincţie cu jucătoarele Alexia Tatu şi Maia Burcescu.

În decursul anului 2022, Giulia a obţinut mai multe performanţe deosebite la turneele de nivel internaţional la care a participat. De asemenea, orădeanca s-a clasat pe locul 3 la dublu la European Junior Championships U14, tot pe locul 3 la dublu la Campionatele Naţionale Individuale de Iarnă U14 şi pe poziţia a II-a la Campionatele Naţionale Individuale de Vară U14.

La final de an 2022, Federaţia Română de Tenis a stabilit lista laureaţilor, sportivi pe care i-a desemnat cei mai buni de la categoriile lor de vârstă. Conform acestei liste, cea mai bună de la seniori feminin a fost desemnată Simona Halep, iar cel mai bun senior masculin Nicholas Davis Ionel.

La categoria 18 ani, cea mai bună la feminin a fost desemnată Cara Meşter, iar cel mai bun la masculin Alexandru Coman. La categoria 16 ani feminin, Eva Ionescu şi Diana Simionescu au fost declarate cele mai bune, iar la masculin, Gabriel Gheţu.

În fine, la categoria 14 ani feminin, trei jucătoare au fost declarate cele mai bune. Şi anume: Alexia Tatu, Maia Burcescu şi Giulia Popa. La masculin, la categoria de vârstă de 14 ani, cel mai bun jucător român din 2022 a fost Matei Todoran.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!