Tânăra tenismană bihoreană Giulia Safina Popa, legitimată la CSM Oradea, îşi continuă evoluţiile bune din întrecerile internaţionale. Astfel, ea s-a întors recent din Cehia, de la Prostejov, unde a luat parte la ITF World Junior Tennis Finals 2023, eveniment organizat în perioada 7-12 august şi unde a ajutat echipa României să se claseze pe locul al 5-lea.

În prima fază a competiţiei, România a făcut parte din Grupa 1, unde a obţinut două victorii, ambele cu 3-0, în faţa echipelor din Paraguay şi Australia, şi un eşec, 1-2, cu Brazilia.

Ca urmare, jucătoarele tricolore s-au clasat pe primul loc în grupă și au obţinut calificarea în sferturile de finală, acolo unde au întâlnit Germania. Aici, însă echipa României a cedat cu scorul de 1-2.

Au urmat jocurile de clasament, în care echipa ţării noastre, cu Giulia Safina Popa în prim-plan, a reuşit să câştige ambele partide. Mai întâi, în partida cu Canada, pentru locurile 5-8, România s-a impus cu 2-1, iar apoi, în confruntarea cu Australia, pentru locurile 5-6, tricolorele au câştigat cu 2-0. Astfel, echipa României a încheiat pe locul 5.

De menţionat că orădeanca Giulia Popa a câștigat trei din cele cinci partide de simplu pe care le-a disputat, iar la dublu ea a avut victorii pe linie în cele patru partide în care a jucat.

Copmetiţia ITF World Junior Tennis Finals 2023 a fost câştigată de echipa ţării gazdă, Cehia, după ce a trecut în finală de Germania.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!