Oradea dă cea mai bine clasată jucătoare din România în Ranking-ul Tennis Europe la categoria 14 ani feminin. Este vorba despre Giulia Safina Popa, sportiva legitimată la clubul CSM Oradea şi care, în urma rezultatelor avute a înregistrat un salt impresionant în ultima perioadă, urcând 13 poziţii în ierarhia europeană faţă de penultima actualizare.

Născută în anul 2009, Giulia are în acest clasament 775 de puncte şi se situează pe locul al 4-lea, la egalitate cu jucătoarea ceha Tereza Krejcova.

Mai mult, orădeanca este a doua în această ierarhie ca jucătoare născută în anul 2009, celelalte trei sportive din TOP 5 fiind cu un an mai mare, din 2008.

După cum informează clubul CSM Oradea, în acest an Giulia Popa a câştigat deja opt turnee Tennis Europe în proba de simplu şi două la proba de dublu. De asemenea, ea a mai jucat şi în alte două finale.

Gulia Popa a câştigat însă şi ultimele cinci turnee la care a participat. Cel mai recent este cel de la Bad Waltersdorf, din Austria, rezervat categoriei de 16 ani feminin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!