Tânăra sportivă orădeană Giulia Safina Popa participă în acest sfârşit de săptămână, de vineri până duminică, la faza finală a Tennis Europe Junior Tour Summer, cunoscut drept Campionatul European pe echipe la tenis. Este vorba despre o competiţie rezervată categoriei de vârstă U14, care are loc în Italia, la Loano, şi care cuprinde cele mai bune opt echipe naţionale din Europa, printre care şi România.

Echipa tricoloră, cu Giulia Safina Popa în prim-plan, s-a calificat pentru faza finală după ce a câştigat, la începutul acestei săptămâni, grupa de la Slobozia, acolo unde tricolorele şi-au adjudecat toate cele trei partide susţinte. Mai întâi, duminică, a fost 3-0 cu Bosnia-Herţegovina, partidă în care Giulia a întâlnit-o pe Alina Brzina de care a trecut cu 6-1, 6-1. Apoi, luni, a urmat meciul cu Suedia, pe care echipa României şi l-a adjudecat cu scorul de 2-1.

În această confruntare, cu scandinavele, Giulia Popa a evoluat în proba de dublu, alături de Alexia Ioana Tatu, însă compatrioatele noastre au cedat cu 1-6, 4-6, dar la meciurile de simplu au câştigat reprezentantele echipei noastre, Maia Ilinca Burcescu și Alexia Ioana Tatu.

În fine, marţi, a avut loc partida cu Marea Britanie, pe care formaţia ţării noastre a câştigat-o, de asemenea, cu scorul de 2-1.

Astfel, în urma acestui parcurs, echipa României a obținut calificarea la turneul final programat în acest weekend la Loano.

Alături de echipa ţării noastre, la faza finală a Tennis Europe Junior Tour Summer s-au mai calificat: Cehia, Franța, Germania, Marea Britanie, Letonia, Serbia și Slovacia.

Giulia Safina Popa este legitimată la clubul CSM Oradea, unde este antrenată de Lucian Popa, cel care este şi tehnicianul echipei reprezentative.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!