Sportiva orădeană Ioana Hanaş (foto dreapta) s-a clasat pe locul 5 la întrecerile Campionatului European de Grappling, desfăşurat la Bucureşti, în perioada 11-13 martie.

Sportiva orădeană, care este şi antrenoare la secţia de judo a clubului Crişul, a făcut parte din echipa naţională la aceste întreceri.

Ioana Hanaş a concurat în cadrul categoriei - 53 kg, unde, după ce a pierdut în faţa sportivei Kristina Rau din Germania, a ocupat poziţia a V-a în întrecerile senioarelor.

Orădeanca a fost însoţită la aceste întreceri de Romeo Tulkos (foto stânga), coordonator de secţii la clubul Crişul, şi campioana mondială de kempo Karina Ioana Mihuţa.

"A fost o competiţie foarte grea, chiar extrem de grea cu un nivel tehnic ridicat al concurenţilor. Ioana s-a aflat pentru prima dată la o competiţie de grappling. Această competiţie a fost o verificare şi, totodată, o adaptare înaintea Campionatului Mondial de Kempo, care se va desfăşura în perioada 24-30 aprilie în Portugalia. Este un rezultat bun, fiind prima competiţie pentru noi pe această ramură sportivă", a declarat Romeo Tulkos.  

Grapplingul este un sport de luptă cu contact complet bazat pe aruncări, deplasări, mături, lupte cu clinch, lupte la sol şi reţinere de supunere. Concursurile de grappling implică adesea distrugeri şi control la sol şi se pot termina atunci când un concurent recunoaşte înfrângerea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!