Atleta orădeană Ligia Bara (fostă Grozav) a ocupat locul al doilea în proba de săritură în înălţime de la întrecerile Campionatului European pe echipe - Liga 1, competiţie care s-a desfăşurat în week-end la Vaasa, în Finlanda.

Legitimată la CSM CSU Oradea, unde este antrenată de soţii Mariana şi Virgil Preda, Ligia Bara, care a revenit a antrenamente doar de circa 3 luni, după o absenţă de 3 ani şi jumătate, a ocupat locul secund, cu o săritură de 1,80 metri, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat al său din actualul sezon, după ce la Campionatele Internaţionale ale României, s-a impus cu o săritură de 1,78 metri.

European Athletics Team Championships First League a consemnat câteva rezultate bune pentru delegaţia României, care a obţinut două clasări pe locul I, respectiv trei pe poziţia a II-a.

Pe primul loc s-au situat Claudia Bobocea, care a câştigat proba de 1.500 metri şi ştafeta de 4×400 metri. Pe lângă Ligia Bara, la săritura în înălţime, locul II l-au mai ocupat şi Roxana Bârcă, la 5.000 metri şi Bianca Răzor, la 400 de metri.

Celălalt sportiv orădean care a luat startul la întrecerile atletice din Finlanda, alergătorul Laviniu Chiş, de la CSM (antrenor Robert Olah) a concurat în proba de 3.000 metri. Orădeanul, care face parte din categoria tineretului, a avut o prestaţie bună, situându-se în final pe locul VII, cu timpul de 8 minute, 18 secunde şi 81 de sutimi, ceea ce pentru el constituie un nou record personal.