Campionatul Naţional de Atletism pentru seniori şi tineret, care s-a desfăşurat în weekend pe Stadionul "Nicolae Dobrin" din Piteşti, a adus şase medalii pentru sportivii orădeni.

Ligia Bara (fostă Grozav), legitimată la CSU CSM Oradea, sportivă pregătită de antrenorii Mariana şi Virgil Preda, a câştigat proba de săritură în înălţime, cucerind aurul, după ce a obţinut cel mai bun rezultat al anului, 1,83 metri, şi a devenit campioană naţională de senioare.

De asemenea, Vasile Conţ, de la CSU CSM Oradea (antrenor Robert Olah) a devenit campion naţional în proba de 5.000 metri tineret, cu timpul de 14' 35,59'', rezultat care l-a plasat însă şi pe  locul III la seniori, unde a cucerit bronzul.

Vasile Conţ a mai urcat o dată pe podium însă şi chiar pe prima treaptă, în proba de 3.000 metri obstacole tineret, cu timpul de 9' 12,27'', rezultat care l-a plasat şi pe poziţia a IV-a la seniori.

Celelalte două medalii ale atleţilor orădeni le-a cucerit Laviniu Chiş, de la clubul CSM (antrenor Robert Olah), care a obţinut argintul, devenind vicecampion atât la seniori, cât şi la tineret, în proba de 1.500 metri, cu timpul de 3' 50,51''.

Pentru Laviniu Chiş urmează acum Campionatul European de tineret (under 23), care va avea loc în perioada 13-15 iulie, în Polonia, la Bydgoszcz.