Jucătoarea orădeancă de tenis Patricia Goina a câştigat proba feminină a turneului dotat cu Cupa CSM Oradea, competiţie care s-a desfăşurat, în perioada 18-21 aprilie, la baza sportivă CSM Oradea Tenis Club (terenurile de tenis de lângă Arena Antonio Alexe).

Organizat de clubul CSM Oradea, turneul a făcut parte din Circuitul Naţional al Federaţiei Române de Tenis şi a fost rezervat categoriei de vârstă de 16 ani, desfăşurându-se doar la probele de simplu, atât la masculin cât şi la feminin.

Legitimată la clubul gazdă, CSM Oradea, Patricia Goina a fost cap de serie numărul 1 al probei feminine, statut pe care şi l-a confirmat prin evoluţia avută, câştigând toate meciurile disputate şi terminând pe primul loc.

Fiind principala favorită, în turul I, Patricia Goina a avut liber. Apoi, în turul II, cel al optimilor de finală, ea a dat peste Alesia Breaz, de la CS Alpa Deva, sportivă pe care a învins-o în două seturi, cu 6-4, 6-0. În sferturile de finală, Patricia s-a duelat cu Alexia Pătru, de la ATC Elite Tg. Jiu, pe care a învins-o de asemenea, la capătul a doar două seturi, cu scorul de 6-2, 6-2.

În semifinale, orădencei i-au trebuit doar două seturi ca să-şi elimine adversara. Este vorba despre Sofia Maria Bărbulescu, de la ACS Academia de Tenis, sportivă desemnată cap de serie numărul 4, pe care Patricia a învins-o cu 6-3, 6-3. Astfel, orădeanca a ajuns în ultimul act, unde a dat peste Anca Sauciuc, tot de la ACS Academia de Tenis (favorita numărul 2).

S-au întâlnit, astfel, în finală cele mai bune jucătoare ale probei feminine, dar Patricia Goina a reuşit să se impună din nou destul de clar, cu 6-3, 6-0. Astfel, orădeanca a câştigat proba şi şi-a adjudecat trofeul pus în joc.

La masculin, concursul a fost câştigat de Constantin Radu, de la Elite Târgu Jiu. Acesta l-a învins în finală pe Damian Cucu, de la Dinamo Bucureşti, cu scorul de 7-6, 6-4.

La masculin, dintre sportivii legitimaţi la CSM Oradea, cel mai bun parcurs l-a avut Ionuţ Gal, unde a cedat în faţa dinamovistului Damian Cucu, cu scorul de 4-6, 2-6. În sferturi, orădeanul îl eliminase însă pe principalul favorit, Rareş Haiduc, de la CS Sport 4 FUN Timişoara, de care a trecut după un meci de mare luptă, încheiat cu scorul de 4-6, 7-6, 10-6.