Sportivii legitimaţi la clubul CSM Oradea au obţinut mai multe rezultate remarcabile în cadrul Campionatelor Naţionale Individuale la tenis – ediţia 2022. Este vorba despre competiţiile destinate categoriilor de 18 ani - organizate la Oradea, respectiv de 14 ani - găzduite de Bucureşti.

Trei clasări pe podium la Oradea

Un titlu naţional şi alte două finale disputate este bilanţul sportivilor de la CSM Oradea în cadrul Campionatelor Naţionale Individuale la tenis, categoria 18 ani, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 7-15 mai, în incinta CSM Oradea Tenis Club.

Performera sportivilor clubului CSM este Patricia Goina (în fotografia principală), care a devenit campioană a României în proba de simplu, categoria 18 ani feminin. Sportiva orădeancă a fost cotată drept cap de serie numărul 3, dar şi-a învins toate adversarele apărute în cale. Ea a trecut mai întâi, pe tabloul principal, de Maria Butusina, cu scorul de 6-0, 6-2. Apoi, în turul II a dat de Sofia Bărbulescu, pe care a învins-o cu scorul de 6-2, 6-0. La fel de clar s-a impus şi în sferturile de finală, în faţa jucătoarei Crissy Tudora, pe care a întrecut-o cu 6-0, 6-2.

În semifinale, Patricia s-a duelat cu principala favorită, de care a trecut tot în două seturi, cu 6-4, 6-0. Apoi, în finală, a avut-o ca adversară pe cea de-a doua favorită,  Elena Bertea, dar şi pe aceasta a reuşit s-o învingă, adjudecându-şi titlul de campioană naţională. 

Tot în proba individuală feminină, de la clubul CSM Oradea au mai participat Floriana Popovici şi Anamaria Coroiu, dar ambele s-au oprit în optimile de finală.

La dublu însă, tandemul Patricia Goina – Floriana Popovici, ambele legitimate la CSM Oradea, au disputat finala probei. Ele au fost învinse în ultimul act de Carmen Herea şi Anastasia Safta, de la ACS Tennis Team Bucureşti, după ce meciul s-a încheiat cu scorul de 8-10 în setul decisiv.

La masculin, Zoltan Christian Teszari, un alt sportiv legitimat la CSM Oradea, a disputat finala probei de dublu masculin. El a făcut echipă cu Eric David Verdeş, de la CS Winner Tenis Club, dar cei doi nu au putut să dispute finala, pierzând-o prin walkover. Până aici însă perechea Teszari – Verdeş a câştigat toate meciurile, fără să piardă vreun set.

La simplu masculin, CSM Oradea a avut trei reprezentanţi, iar cel mai bun rezultat l-a obţinut Philip Kamara, ajuns până în sferturile de finală. Au mai participat Zoltan Christian Teszari şi Cristian Leonidis.

Giulia Safina Popa, vicecampioană naţională la U14, de la Bucureşti

Şi la Campionatele Naţionale Individuale de Vară, categoria U14, care s-au desfăşurat la Bucureşti, Oradea a avut rezultate frumoase, obţinute prin sportiva clubului CSM Giulia Safina Popa (foto).

Giulia a avut un parcurs bun, ajungând să dispute finala probei feminine de simplu. În acest fel, sportiva legitimată la CSM Oradea s-a clasat pe locul al 2-lea în cadrul unui concurs ce a cuprins 32 sportive pe tabloul principal.

Desemnată cap de serie numărul 3, Giulia Safina Popa a trecut mai întâi de Anastasia Munteanu, pe care a învins-o cu scorul de 6-1, 6-0. Apoi, în optimile de finală a dat de Sara Maria Dragnea, de care a trecut cu 6-1, 6-4. În sferturi, ea s-a confruntat cu Carla Maria Nedeloni, jucătoare pe care a învins-o tot la capătul a două seturi, cu 6-4, 6-2, pentru a o întâlni în semifinale pe Alexia Tatu (cap de serie numărul 1). Şi pe aceasta a reuşit să o învingă însă, cu 6-3, 6-1. 

În finală, Giulia a avut mult de furcă cu cea de-a doua favorită, Maia Ilinca Burcescu, în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă, la capătul unui meci de mare luptă, scor 7-6, 6-7, 3-6.

În finală, seturile care au necesitat tiebreak s-au încheiat la 6, respectiv 5. Aşadar, a fost o confruntare extrem de echilibrată pe toată durata desfăşurării acesteia.

De menţionat faptul că Giulia Popa este născută pe 9 noiembrie 2009. Astfel, ea nu a împlinit încă 13 ani, fapt care spune şi mai mult de performanţa reuşită la categoria de vârstă U14. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!