O orădeancă a fost reţinută, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care o anchetează pentru înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Din ancheta efectuată până în prezent reiese că Daniela Moca a profitat de faptul că îşi desfăşura activitatea într-un birou al Baroului Bihor din cadrul Tribunalului Bihor, unde, aparent, supraveghea robele avocaţilor şi întocmea, la solicitarea acestora, diverse acte.
În paralel cu munca de dactilograf, însă, Moca s-a "lansat" şi în afaceri imobiliare, înscriindu-se la licitaţii organizate de executori judecătoreşti în numele unor persoane interesate să achiziţioneze locuinţe scoase la licitaţie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Curţii, procurorul Tiberiu Sighiartău, în perioada 2013-2015 Daniela Moca a indus în eroare 12 persoane, pe care le-a reprezentat la diverse licitaţii publice, iar în unele situaţii a mers într-atât de departe încât s-a dat drept executor judecătoresc.
"Inculpata a falsificat procese-verbale de licitaţie, în sensul că persoanele vătămate ar fi fost declarate câştigătoare, a luat de la acestea sumele reprezentând preţul pretinselor vânzări, pe care apoi le-a însuşit", a explicat BIHOREANULUI purtătorului de cuvânt al Parchetului.
Paguba creată victimelor se ridică la 232.103 euro, nerecuperată.
Luni, procurorii au dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore, iar marţi aceasta a fost prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Oradea, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Ancheta a fost efectuată cu ajutorul unor ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie Bihor - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, procurorii beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.
UPDATE. Marţi seară, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea pe numele Danielei Moca şi a dispus încarcerarea ei pentru o perioadă de 30 de zile. Încheierea nu este, însă, definitivă. Soluţia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.