O orădeancă de 47 ani a fost pusă sub urmărire penală pentru evaziune fiscală, după ce a fost prinsă de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor că a decontat cheltuieli fictive folosindu-se de facturi emise de firme fantomă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a declarat, miercuri, că frauda a fost comisă în perioada 2009 - 2011, când femeia era reprezentant legal al celor două societăţi comerciale.

"În respectiva perioadă, orădeanca a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor, în mod nereal, diverse cheltuieli aferente unor operaţiuni ce atestă achiziţii de prestări de servicii şi achiziţii de mărfuri de la şase societăţile comerciale cu comportament tip fantomă", a explicat Dinu.

În realitate, orădeanca, Maria Szabo, a înregistrat facturile au cu scopul de a sustrage societăţile comerciale de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

"Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 225.688 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit", a mai arătat Alina Dinu.