Orădeanca Rianna Ciobanu a reuşit o performanţă de excepţie în weekendul care a trecut, devenind campioană europeană la categoria -55 kg, în proba de luptă (kumite) a Campionatului European de Karate Kyokushin pentru juniori şi seniori, care s-a desfăşurat la Valencia, în Spania.

Peste 400 de sportivi din 25 de ţări au participat la cel mai mare eveniment sportiv european al acestui stil de karate.

Oradea a fost reprezentată la lotul naţional de patru juniori - Miruna Maghiar, Maya Budur, Rianna Ciobanu şi Mario Dedis - şi de patru seniori - Ştefan Moş, Ştefan Ardelean, Casian Negruţ şi Alexia Budur - toţi membri ai CS Universitar Gym Oradea.

La categoria juniori, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Rianna Ciobanu, care, după patru confruntări disputate cu sportive din Lituania, Ungaria, Germania şi Romania a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului şi să devină campioană europeană la categoria -60 kg. La rândul ei, Miruna Maghiar, aflată la prima participare la un campionat european, a reuşit să câştige locul 3 şi medalia de bronz la categoria juniori, +65 kg.

Tot locul 3 în proba de kata echipe seniori l-a obţinut şi orădeanca Alexia Budur.

Mario Dedis a câştigat prima confruntare în faţa unui sportiv polonez şi, deşi şi-a dominat adversarul din lupta secundă, un karateka ucrainean, a fost dezavantajat de arbitrajul părtinitor fiind nevoit să se mulţumească cu locul 5.

La categoria seniori kumite -70 kg, Ştefan Ardelean a demonstrat o creştere de valoare semnificativă, trecând de primele două tururi în compania a doi sportivi din Franţa şi Spania prin ippon. În lupta pentru medalia de bronz, Ştefan s-a întâlnit cu multiplul campion european al categoriei, Andrei Zinchenko, iar „experienţa acestuia a fost prea mult pentru sportivul nostru”, după cum avea să declare Anca Wallmen, preşedintele Federaţiei Române de Karate Kyokushin. Totuşi, locul 5 la un campionat european este însă o performanţă notabilă.

Un parcurs foarte bun au avut şi sportivii Casian Negruţ, învingător în primul tur în faţa unui turc, şi Ştefan Mos. Ambii au pierdut, însă, în tururile următoare la decizii foarte strânse.

Lotul naţional al României a fost însoţit la Valencia de antrenorii Marius Ilaş şi Harris Wallmen, conduşi de preşedintele FRKK, Anca Wallmen.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!