Orădeanca Ruxandra Sala, fosta şefă a Biroului de Insolvenţă Persoane Fizice din Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor şi fostă consilieră în cadrul ANPC, coordonează, începând de marţi, activitatea Direcţiei Naţionale de Insolvenţă. 

Anunţul a fost făcut marţi seară, de Claudiu Dolot, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe Facebook.

"Acum 3 luni o premiam pe Sala Ruxandra din Oradea pentru primul loc pe ţară, ca activitate, la Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC. Azi mi-a făcut plăcere să o prezint colegilor din reţeaua naţională în calitatea ei de director a acestei direcţii foarte importante în contextul actual", a explicat preşedintele ANPC. 

Consilier juridic de profesie şi mediatoare din 2013, respectiv preşedinta Corpului Profesional al Mediatorilor Bihor din 2019, Ruxandra Sala lucrează în Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor din 2017 şi a fost şefa Biroului de Insolvenţă Persoane Fizice din Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor. 

Sub conducerea ei, cel din urmă serviciu s-a situat pe locul doi în ţară, după Bucureşti, în privinţa numărului de persoane care au reuşit să beneficieze de sprijin pentru intrarea în insolvenţă. De altfel, în luna iunie, orădeanca a şi fost premiată de președintele ANPC, Claudiu Dolot, pentru cele mai multe dosare pe insolvență finalizate (foto).

"Pot doar să mulţumesc pentru încrederea acordată şi să asigur consumatorii persoane fizice că, alături de întreaga echipă ANPC, vom fi mereu în sprijinul lor, în folosul protecției acestora ", a declarat Sala.

Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice a ANPC, coordonată acum de orădeancă, asigură aparatul tehnic al comisiei centrale de insolvență și al celor 42 de comisii de insolvență de la nivel teritorial care se întrunesc lunar şi stabilesc procedurile aplicabile pentru fiecare solicitant în parte, urmărind totodată stadiul soluţionării dosarelor întocmite. 

Solicitanţii, după cum BIHOREANUL a mai scris, pot fi persoanele fizice cu datorii neachitate de cel puțin 90 de zile cum ar fi restanțele la plata creditelor, la furnizorii de utilități, la întreţinere, firme de creditare, chiar faţă de ANAF, şi care vor fi ajutate de stat să se descarce de obligaţii, în baza unor proceduri reglementate prin Legea 151/2015 privind insolvenţa persoanelor fizice, intrată în vigoare în 2018.

Persoanele interesate pot accesa site-ul ANPC, la secțiunea Insolvență Persoane Fizice, pagina de Facebook "Insolvență Persoane Fizice" sau să se adreseze direct personalul specializat din locațiile Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) pentru detalii și informații suplimentare.