O orădeancă a fost trimisă în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru că ar fi măsluit documente care ulterior au fost depuse de firma la care lucra ca asistent manager în cadrul unei licitaţii publice organizate de primăria comunei Bulz. Femeia ar fi recurs la acest gest pentru ca angajatorii ei să câştige lucrarea scoasă la licitația finanţată din fonduri nerambursabile în valoare de peste 6 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al DNA, orădeanca a fost trimisă în judecată în stare de libertate pentru complicitate la infracțiunea de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

Cazul vizează o licitaţie organizată în perioada 2012-2013 de Primăria comunei Bulz, pentru modernizarea unui drum forestier, proiect finanţat din fonduri nerambursabile. "Ca asistent manager în cadrul unei societăți comerciale, în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene, inculpata ar fi falsificat mai multe înscrisuri - lista cuprinzând consumurile de resurse materiale cumulate pe investiție și oferte de preț pretins emise de 5 societăți comerciale - ce au fost ulterior depuse în cadrul procedurii de achiziție publică", se precizează în informare.

Manevrele au fost degeaba, zic anchetatorii, întrucât în urma verificărilor efectuate, comisia de evaluare a ofertelor a găsit falsurile, iar firma a fost descalificată. 

"Prin aceste demersuri inculpata ar fi urmărit să obțină pentru societatea unde își desfășura activitatea fonduri nerambursabile în valoare de 6.087.378 lei fără TVA", mai spune DNA, precizând că dosarul orădencei a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor.

DNA nu a făcut public nici numele orădencei şi nici al firmei la care ea lucra ca asistent manager.