Tânăra judoka orădeană Vanessa Rogojan a cucerit medalia de bronz la întrecerile Campionatului Balcanic dedicat copiilor U13. 

Competiţia s-a desfăşurat în weekend în oraşul macedonean Bitola şi a reunit sportivi din opt ţări (România, Turcia, Bulgaria, Bosnia - Herţegovina, Rep. Moldova, Muntenegru, Grecia şi Macedonia de Nord). 

Clubul LPS - Champions Oradea a fost reprezentat de doi sportivi: Vanessa Rogojan, la categoria 32 kg, şi Matei Buşanu, la 38 kg.

Pregătită de antrenorii Alexandru Goncearenco, Dan Fâşie şi Andreea Mateaş, Vanessa Rogojan a avut o evoluţie bună, fapt care a plasat-o pe un onorabil loc 3, într-o categorie cu 23 de participante. 

În primul tur, Vanessa a pierdut cu sportiva din Bosnia - Herţegovina, la decizia arbitrilor (HANTEI). În recalificări, sportiva orădeană a trecut de Runya Ekin din Turcia, de Preslava Maldzanska din Bulgaria, de Zumra Bayhan din Turcia şi, în meciul pentru medalia de bronz, a trecut de o sportivă din ţara noastră, Bianca Ludvig. 

În schimb, Matei Buşanu, din păcate, nu a reuşit să treacă de primul tur, pierzând în faţa bulgarului Georgi Gorchev.

„Campionatul Balcanic este probabil cea mai importantă competiţie pentru copii de această vârstă. Consider că sportivii noştri s-au descurcat onorabil, având în vedere că Vanessa Rogojan este şi mai tânără decât majoritatea participanţilor, având doar 11 ani”, a declarat Alexandru Goncearenco, antrenorul şi liderul delegaţiei LPS - Champions Oradea.

În urma rezultatelor obţinute de sportivii români, echipa ţării noastre s-a clasat pe locul 3 pe naţiuni în ierarhia generală, cu 3 medalii de aur, 6 de argint şi 6 de bronz. Locul 1 a fost obţinut de Turcia, iar locul 2 de Bulgaria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!