În timp ce echipa naţională a României s-a făcut de râs la Campionatul European de polo feminin U17, competiţie care s-a desfăşurat la finalul lunii august, la Sibenik, în Croaţia, Oradea a avut o medaliată la această competiţie. Este vorba despe jucătoarea Vivien Bonca, sportivă care a ales să joace pentru naţionala Ungariei, cu care a cucerit bronzul.

Vivien Bonca s-a format la clubul Crişul Oradea, dar s-a transferat în Ungaria, unde în sezonul 2020-2021 a cucerit titlul naţional de tineret cu Szentesi Vízilabda Klub.

Ea a ales să facă parte apoi din naţionala ţării vecine, care la Campionatul European U17 din Serbia a terminat pe locul 3, intrând în posesia medaliilor de bronz.

Din păcate însă, naţionala U17 a României a înregistrat rezultate catastrofale la Sibenik, terminâd pe locul 18, din 19 echipe participante.

Mai mult decât atât, româncele au înregistrat şi unele eşecuri care puteau fi greu de imaginat, respectiv,  6-23 cu Germania,  4-21 cu Croaţia, dar mai ales 3-43 cu Rusia. La acest ultim meci s-a consemnat, astfel, o medie de peste un gol primit pe minut de tinerele tricolore.

În ultima partidă, România a învins Turcia şi a evitat ultima poziţie.