Tânăra sportivă orădeană Giulia Safina Popa a avut un parcurs foarte bun la întrecerile turneului de tenis International Championships of Romania, categoria U14, unde a ajuns până în finală.

Competiţia a avut loc la Bucureşti, săptămâna tecută, fiind organizată de AS Tenis Club Bucureşti, sub egida Tennis Europe, categoria 2.

Legitimată la CSM Oradea şi în vârstă de doar 12 ani, Giulia Safina Popa a trecut de cinci tururi, pentru a ajunge în finală, unde a trebuit să se recunoască învinsă însă în faţa principalei favorite, Alexia Ioana Tatu. Aceasta din urmă s-a impus la capătul a trei seturi, cu scorul de 2-6, 6-0, 6-4.

Fiind înscrisă în întrecere drept cap de serie numărul 7, Giulia a avut liber în primul tur, după care  a trecut cu 6-1, 6-0 de Kenzie Ana Rabbat, pentru a o învinge apoi în optimile de finală pe Maia Burcescu, în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-2.

În sferturile de finală ea a dat peste Andreea Diana Soare (cap de serie numărul 2), de care a tecut tot în două seturi, cu 6-4, 6-1.

În semifinale, orădeanca şi-a învins şi mai clar adversara, pe Sara Dragnea (cap de serie numărul 6), cu scorul de 6-0, 6-3.

Giulia Safina Popa parcurge o perioadă foarte bună din cariera ei de jucătoare tânără de tenis, recent ea a câştigat turneul internaţional Presov Cup, competiţie ce face parte din cadrul Tennis Europe. Evenimentul de tip Junior Tournament 3, la categoria U14, a avut loc în localitatea Presov (Slovacia), în perioada 12-18 martie.

Sportiva a avut şi anul trecut rezultate bune, câştigând turnee internaţionale în Turcia, Albania, Ungaria, Bosnia-Herţegovina şi România. De asemenea, Giulia Popa a câştigat Selecţia Naţională U13 Feminin în toamna anului trecut şi a obţinut locul 3 alături de echipa României la Campionatul European U12 - ediţia 2021.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!