Tenismena orădeană Giulia Safina Popa a ajutat echipa României să câștige European Summer Cup U14 Feminin - ediția 2023, desfășurată la Loano, în Italia.

„Duminică, România a învins Serbia cu scorul de 2-1 în ultimul act al competiției. Giulia, legitimată la CSM Oradea, unde este antrenată de tatăl ei, Lucian Popa, și de Marius Marinău, a obținut două victorii în această confruntare. Prima partidă a revenit Serbiei, însă Giuli a restabilit egalitatea după ce a învins-o pe Dusica Popovski, scor 6-3 și 6-2. Astfel, s-a ajuns la situație de 1-1 la general, iar confruntarea de dublu a decis soarta câștigătoarei”, au transmis reprezentanții CSM Oradea. 

Cu Giulia Popa și Maia Ilinca Burcescu, echipa U14 a României a triumfat cu scorul 7-5, 6-2 în confruntarea cu Dusica Popovski - Luna Vujovic.

Potrivit aceleiași informări făcute de CSM Oradea, vineri, în sferturile de finală, România a trecut de Germania (cap de serie numărul 2) cu scorul general de 2-1. În această fază, Giulia Popa a învins-o pe Mariella Thamm cu 6-3, 6-4.

CSM mai precizează că sâmbătă, în semifinale, tricolorele s-au duelat cu Slovacia (cap de serie numărul 4), impunându-se cu scorul de 3-0. În această confruntare, Giulia Popa a disputat două meciuri. La simplu a trecut de Nikola Farkasova, scor 6-3 și 6-0, în timp ce la dublu, alături de Ioana Ștefania Boian, a învins cuplul Flora Rablanska / Kali Supova, scor 5-4, 2-4, 11-9.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!