Arbitrul orădean de polo Adrian Alexandrescu a condus şi în acest an finala Ligii Campionilor Europeni la polo. Este vorba despre meciul dintre Ferencvaros Budapesta şi Pro Recco din Italia, meci care s-a desfăşurat în Malta, la Valletta, şi unde echipa maghiară a reuşit să îşi adjudece titlul celei mai prestigioase competiţii europene la nivel de cluburi, după ce s-a impus la limită, cu scorul de 12-11.

Pentru Adrian Alexandrescu este o performanţă deosebită, fiind cea de-a şasea finală de Champions League din cariera sa.

Alexandrescu a oficiat meciul împreună cu slovenul Boris Margeta, cu care alcătuieşte un cuplu de arbitri redutabili. Aceştia au avut de condus de această dată „un meci de o intensitate rar întâlnită în polo”, după cum au declarat.

După meci, Federaţia Română de Polo i-a transmis orădeanului un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook.

„Pe această cale vrem să îl felicităm pentru prestaţia sa, dar şi pentru faptul că reprezintă România la cel mai înalt nivel de arbitraj internaţional. Dorim să îi urăm succes lui Adrian Alexandrescu la Jocurile Olimpice, unde a fost desemnat să participe în calitate de arbitru”, a postat Federaţia Română de Polo.

Astfel, pentru Adrian Alexandrescu va urma în această vară turneul de polo de la Paris. Va fi a patra ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice la care participă arbitrul orădean, după ce a fost prezent la Londra în 2012, Rio de Janeiro în 2016 şi Tokyo în 2020.

Până la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, Adi Alexandrescu va conduce delegaţia României la Campionatul Mondial de Polo U16, care va avea loc în Malta în perioada 18-25 iunie. Fiul său, Antonio Alexandrescu, este antrenorul echipei naţionale, care va participa la competiţie, alături de alte 31 de echipe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!