Judoka orădean Adrian Olaru s-a numărat printre medaliaţii Cupei Europene, desfășurate în periaoda 11-12 august, la Cluj-Napoca.

Legitimat la CSŞ LPS Bihorul CSM Oradea, Adrian Olaru a concurat în cadrul categoriei 66 kg, unde a reuşit să-şi adjudece medalia de bronz, după ce s-a impus în finala mică în faţa englezului Richard Marin.

În total, componenţii lotului naţional olimpic de judo juniori (U 21 de ani) al României, pregătit de antrenorii Emil Morar Dan Fâşie şi Szoke Laszlo (toţi de la CSŞ LPS Bihrul CSM Oradea), au reuşit să îşi adjudece trei medalii de aur şi una de bronz.

Pe lângă bronzul orădeanului Olaru, medaliile de aur le-au cucerit Mircea Tomescu (60 kg), de la CSŞ LPS Focşani, Laris Borş Dumitrescu (66 kg), de la CSM Focşani, şi Adrian Şulcă (73 kg), de la CSM Cluj-Napoca.

Prin aceste rezultate, cei patru sportivi români medaliaţi au obţinut calificarea şi pentru Campionatul European pentru juniori, care va avea loc în Finlanda, la Vantaa, în perioada 12-15 septembrie.

De menţionat că, la finalul competiţiei de la Cluj, în clasamentul pe naţiuni, România s-a situat pe locul I la masculin, respectiv pe locul al II-lea la general, după Ucraina.