Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu a fost, în perioada 15-17 iunie, gazda întrecerilor Campionatelor Balcanice de Judo juniori (U 21). La ediția din acest an a Campionatelor Balcanice au participat 150 de sportivi din 8 țări din regiunea Balcanilor.

Sportivul judoka oradean Adrian Olaru, legitimat la LPS-CSS  Liberty Oradea și pregătit de Emil  Morar, a devenit dublu campion balcanic, obținând locul I și, implicit, medalia de aur, atât la individual, în limitele categoriei 66 kg, cât și cu echipa masculină a României.

Adrian a avut un parcurs fără greșeală, câștigându-și meciurile la ippon. În prima confruntare orădeanul a obținut victoria prin ippon în fața turcului Celik. Apoi, în semifinale s-a impus în fața bosniacului Zovko, iar în finală l-a învins pe celălalt reprezentant al României, bucureșteanul Ioniță.

În intrecerea pe echipe, la masculin, România s-a clasat pe primul loc, devansând, în ordine, Turcia și Bosnia Herțegovina.

De menționat că Adrian Olaru și-a adăugat acest titlu de campion balcanic, celorlalte două, obținute în acest an, cel de campion național la juniori (U 21), cât și cel de tineret (U 23), recent el fiind convocal la lotul național de juniori de la Cluj Napoca.