Adrian Şimon, liderul clubului APD Oradea, a fost ales vicepreşedinte al Asociaţiei Pro Democraţia la nivel naţional în cadrul adunării generale a organizaţiei care a avut loc în perioada 20-22 septembrie la Predeal. Şimon a fost susţinut în cadrul alegerilor de cluburile ADP din Ardeal.

"Am căzut de acord să identificăm împreună tematicile specifice acestei regiuni, pe care să le promovăm unitar. Spre exemplu, cluburile din cele patru judeţe de graniţă vor trebui să se decidă dacă şi cum se vor implica în alegerile din Ungaria. Dacă va exista o campanie în România, pentru că aici locuiesc mulţi ardeleni cu dublă cetăţenie, ar trebui să existe o monitorizare a acesteia ca punct important de pe agenda publică", a spus vicepreşedintele.

Şimon va ocupa acestă funcţie în mandatul 2013-2015 alături de vicepreşedinţii Viviana Anghel, Mariana Bâtcă, Vasile Chiru, Cristian Savin şi Gheorghe Tiber. Funcţia de preşedinte i-a revenit braşoveanului Marian Ioan Ţaţa.

Fostul preşedinte, Cristian Pârvulescu, a devenit preşedinte de onoare al asociaţiei. "După 14 ani la conducerea asociaţiei am considerat că este momentul unei tranziţii către o nouă generaţie de lideri. Ca preşedinte de onoare voi continua alături de colegii mei să militez pentru dezvoltarea democraţiei participative", a declarat Pârvulescu.

Asociaţia Pro Democraţia este o organizaţie neguvernamentală, non-profit şi nepartizană, înfiinţată în anul 1990. În prezent APD desfăşoară activităţi de interes public în peste 29 de judeţe din ţară, alături de peste o sută de voluntari şi de membri. Misiunea APD este de a promova democraţia la nivel naţional şi internaţional prin stimularea participării civice.