Sportivul bihorean Alex Creţ, legitimat la LPS Bihorul - CSM Oradea, s-a întors de la întrecerile Openului de judo de la Praga, unde a avut o evoluţie bună, reuşind să ocupe locul V în cadrul probei de -100 kg masculin.

În vârstă de 19 ani, Alex Creţ a trecut în primul tur de elveţianul Daniel Eich, dar a fost învins în sferturile de finală de croatul Marko Kumric.

Orădeanul l-a învins apoi pe Harry Lovell-Hewitt din Marea Britanie, dar a cedat în confruntarea pentru medalia de bronz în disputa cu polonezul Oleksii Lysenko.

Acesta a fost primul eveniment internaţional la care sportivul orădean a participat în acest an, fiind şi primul concurs după Campionatele Europene de seniori, U23 şi juniori, din 2020, la care Alex Creţ a luat parte.

În total, la Openul din capitala Cehiei, delegaţia României a obţinut trei medalii de aur şi două de bronz, clasându-se pe locul al treilea, după Olanda şi Ungaria, în ierarhia pe naţiuni.

Competiţia a reunit sportivi din peste 20 de ţări, iar din delegaţia României, care a cuprins 17 sportivi, au făcut parte şi antrenorul Emil Morar şi fizioterapeutul Adrian Vlăduţ, ambii de la CSM Oradea.