În Poiana Braşov s-a desfăşurat în weekend Finala Campionatului Naţional de Judo pentru seniori, individual, competiţie la care judo-ul orădean a fost reprezentat de 14 sportivi, 10 băieţi de la CSM Oradea, 3 fete de la LPS Bihorul Oradea şi o fată de la CS Crişul Oradea.

Conform antrenorului Emil Morar, "secţia de judo de la CSM Oradea şi-a propus obţinerea a una - două titluri de campioni şi a încă trei - patru medalii, obiectiv realizat, însă cu regretul ratării a cel puţin două medalii de aur la categoriile 73 şi 81 kg".

Mai exact, recolta de medalii de la acest Campionat Naţional de seniori pentru CSM Oradea a însemnat cinci medalii, dintre care doar una de aur.

Prinicipalul performer a fost Alex George Creţ (foto) care a devenit campion naţional, după ce a ocupat locul I în cadrul categoriei 90 kg.

Pe locul II şi în posesia medaliei de argint a intrat Claudiu Neagu, la categoria 73 kg, în timp ce medaliile de bronz pentru delegaţia orădeană le-a cucerit: Robert Boldiş la categoria 66 kg, Vlad Vişan în limitele categoriei 81 kg şi Valentin Radu la 100 kg.

Evoluţii bune, dar fără să atingă podiumul, au avut şi: Adrian Olaru, la 73 kg, şi David Fodor, în limitele categoriei 81 kg, ambii situându-se pe locul 5, după ce au fost învinşi în finalele mici.

"Rezultatele obţinute sunt bune, normale, cu aprecieri pozitive pentru tinerii Alex Creţ, Claudiu Neagu şi Robert Boldiş, dar şi cu menţiunea obţinerii unor rezultate sub posibilităţi din partea experimentaţilor Daniel Matei, Răzvan Bodea, Vlad Vişan sau a componenţilor lotului Adrian Olaru și David Fodor, care puteau obţine clasări mai bune cu un plus de încredere şi mai multă dorinţă", a precizat antrenorul Emil Morar, care îi pregăteşte pe sportivii de la CSM Oradea împreună cu profesorii Laszlo Szoke şi Dan Fâşie.

În întrecerea feminină, s-a remarcat doar tânăra de 15 ani Iasmina Gyoker, care s-a situat pe locul 5 în cadrul categoriei de 70 kg.

Iasmina este legitimată la CS Crişul Oradea, fiind pregătită de profesoarele Olimpia Ianc şi Ioana Hanas.