Sportivul orădean Alex George Creţ s-a remarcat din nou în concursurile internaţionale. Astfel, judoka legitimat la LPS Bihorul CSM s-a clasat pe locul al 5-lea în cadrul probei de -90 kg de la întrecerile Campionatului Mondial de judo pentru juniori, competiţie care s-a desfăşurat în weekend în Italia, la Olbia.

Sportivul bihorean a susţinut patru confruntări în Grupa A, aferentă primei faze. În primul tur, el l-a învins pe indianul Jagtar Singh, apoi, în turul al doilea, a trecut şi de reprezentantul gazdelor Riccardo Bertolini, pentru ca în turul cu numărul 3 să se confrunte cu Victor Hugo Nascimento din Brazilia. Alex l-a învins şi pe acesta, astfel că în turul IV l-a întâlnit pe francezul Francis Damier.

Cum nici acest judoka nu a putut să-i facă faţă orădeanului, Alex Creţ a câştigat Grupa A şi a avansat în fazele eliminatorii. Aici a fost învins însă de către Tigo Renes (Olanda), ajungând în repesaj. Din păcate, şi în repasaj, judoka bihorean a fost depăşit de Maxime-Gael Ngayap Hambou (Franţa).

Astfel, sportivul de la LPS Bihorul CSM Oradea s-a clasat în final pe locul 5, într-o probă câştigată de maghiarul Peter Safrany.

Delegaţia României la întrecerile Mondialului de jjudo juniori de la Olbia (Italia) a cucerit o medalie de aur, prin Adrian Şulcă. Acesta a devenit campion mondial în proba de -73 kg.