La Montpellier, în Franţa, s-au desfăşurat în perioada 3-5 noiembrie, Campionatele Europene Individuale de Judo Seniori, la care a fost prezent şi sportivul orădean Alex George Creţ, judoka în vârstă de 21 de ani legitimat la CSM Oradea.

Alex Creţ a concurat în cadrul categoriei 90 kg, unde a avut o evoluţie bună, care l-a plasat în final pe locul 7, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat al delegaţiei României la aceste întreceri.

Orădeanul a obţinut două victorii importante în faţa britanicului McWatt şi a bulgarului Ivanov, după care a fost învins în sferturile de finală de turcul Mihael Zgank.

El a evoluat apoi în recalificări, pentru intrarea în finala mică, dar a cedat în faţa ungurului Krisztian Toth. De altfel, ultimii doi adversari ai săi sunt sportivi foarte experimentaţi, cu un palmares bogat, care în final au obţinut amândoi medaliile de bronz la ediţia din acest an a Europenelor de seniori, competiţie la care au participat 386 de sportivi din 46 de ţări.

Astfel, orădeanul Alex George Creţ, pregătit atât la club, cât şi la lotul naţional olimpic de antrenorii orădeni Emil Morar şi Dan Fâșie, repetă performanţa de anul trecut de la Europenele de la Sofia, când a terminat tot pe locul 7 competiţia continentală.

Alex George Creţ se află în cărţi pentru lupta de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. În acest sens, până la jumătatea anului viitor, el urmează să evolueze la o serie de turnee de Grand Prix şi Grand Slam, din circuitul World Judo Tour, în vederea acumulării de puncte care să-i asigure în final participarea la JO Paris 2024.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!