Sportivul orădean Alex George Creț (tricou galben), de la  LPS-CSS Liberty, a participat alături de lotul național al României la puternicul turneu internațional de judo pentru cadeți de la Follonica, din Italia, unde s-a desfășurat, de fapt, în perioada 10-11 februarie, o Cupă Europeană rezervată sportivilor sub 18 ani.

Întrecerile au reunit 534 de sportivi din 35 de țări. Lotul naţional al României a avut în componență 17 sportivi, dintre care 8 băieți și 9 fete. Printre aceștia s-a numărat și judoka orădean Alex Gorge Creț, care a participat în limitele categoriei 81 kg.

Alex a susținut patru meciuri, reușind să obțină două victorii și pierzând în două dispute.

După un tur liber, conform tragerii la sorți, în turul doi, orădeanul a trecut, cu wazari, de rusul Shishkin Gleb. Apoi, în turul III, Alex a trecut, prin ippon, de austriacul Wagner Andreas.

În turul al patrulea, bihoreanul a cedat însă, prin wazari, în fața canadianului Arencibia Alexandre. Apoi, în recalificări, Creț a pierdut, la ippon, și în fața croatului Copic Ivan.

În final, Alex George Creț a ocupat locul 9, „un rezultat onorabil, la prima sa competiție de anvergură și dătător de speranțe pentru acest început de an”, după a declarat antrenorul Emil Morar.