Judoka orădean Alex George Creţ a obţinut un rezultat foarte bun la întrecerile Cupei Europene de cadeţi (U18), care s-a desfăşurat în weekend la Gyor.

În limitele categoriei 81 kg, sportivul de la LPS Bihorul a reuşit să urce pe treapta a III-a a podiumului, intrând în posesia medaliei de bronz.

La ediţia din acest an a Cupei Europene de cadeţi de la Gyor au participat 317 sportivi din 25 de ţări (proveniţi de la loturi naţionale).

În limitele categoriei 81 kg, unde a participat sportivul orădean, au fost 28 de judoka. Alex George Creţ a susţinut 6 meciuri, el învingându-i pe rând, pe ungurul Borsos, în turul I şi sârbul Ludoski, în turul II. A pierdut, apoi, în turul III, la ungurul Bajcsev, "după o mică neatenţie, greşelă la sol", după cum a declarat antrenorul Emil Morar. Au urmat apoi alte două victorii, în recalificări: în faţa austriacului Hoellewart şi a cehului Volcek.

Şi în finala mică, pentru medalia de bronz, Creţ l-a învins pe sârbul Svicevic. Alex George Creţ, component al lotului naţional al României de cadeţi din luna octombrie, s-a aflat la a II-a participare la o cupă europeană de cadeţi, prima fiind la Cupa Europeană de cadeţi ce s-a desfăşurat la Ploieşti în luna mai, unde, în limitele categoriei 73 kg, s-a clasat pe un meritoriu loc VII.

Orădeanul are doar 15 ani (fiind în primul an de participare la competiţiile de cadeţi) şi este elev în clasa a IX-a la LPS Bihorul Oradea (dirigintă prof. Lavinia  Ursuţiu), iar la club este pregătit de prof. Emil Morar.