Orădeanul Alexandru Bondar participă în această săptămână la Campionatul Mondial al ciobăneştilor belgieni, Mondioring World 2017, cel mai mare eveniment de întreceri canine din lume.

Orădeanul este campion modial la categoria a II-a în 2015 la FMBB şi va evolua, împreună cu Dilara, cățelușa lui în vârstă de 5 ani, din rasa Ciobănesc Belgian Malinois și membru de bază al Canisei of Braveheart Oradinum Malinois, la categoria a III-a.

Evenimentul a debutat miercuri, Gorliz (Spania) şi se va desfăşura până duminică. Vor participa, în total, 83 de câini, cei mai buni din toată lumea, împreună cu conductorii lor.

Acesta este cel mai exigent campionat modial Mondioring anual, unde conductorul trebuie să îşi susţină şi conducă câinele pe drumul succesului cu diverse exerciţii de disciplină, sărituri şi apărare.

Orădeanul, un pasionat al acestor concursuri de 25 de ani, va reprezenta România împreună cu alţi patru români.

Astfel, titlurile sale remarcabile de până acum au fost:

- în 30 aprilie 2017, la Halle-Germania, Alexandru Bondar a rămas în istoria chinologiei până în prezent că fiind primul român care a urcat pe podiumul mondial la cea mai înalta categorie a dresajului canin, respectiv în Mondioring.

- în luna ianuarie 2017, la Corint (Grecia), a câştigat campionatul Greciei pentru Ciobăneştii Belgieni, iar în martie 2017, la Salonic (Grecia) a câştigat premiul I la categoria a III-a.

- în 22 iunie, la Arad, a câştigat Campionatul Mondioring al României, acolo unde s-au desfăşurat şi calificările pentru marele eveniment din această săptămână.