Singurul elev din Transilvania calificat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe, Andrei Bădulescu, licean al Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, a obţinut medalia de bronz la concursul din trei discipline: chimie, fizică şi biologie.

De altfel, toţi cei şase olimpicii români participanţi la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, de la Mendoza, Argentina, au reuşit performanţa de a se număra printre laureaţi. La fel ca şi Andrei, şi alţi doi olimpici români (Mălina Strugaru, Iaşi, şi Dan-Mircea Neagoe, Constanţa) au obţinut medalia de bronz, iar alţi trei (Ştefan Răzvan Bălăucă, Botoşani, Hakan Calila, Constanţa, şi Tudor Cristian Cozma, Iaşi) au obţinut argintul.

Unul dintre cele mai grele concursuri ale lumii, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe presupune trei examene, de câte trei ore fiecare, cu zeci de întrebări şi probleme din trei discipline.

Aşa cum BIHOREANUL a arătat în noiembrie, Andrei Bădulescu a fost singurul bihorean calificat la această olimpiadă. Liceanul, pasionat de chimie, a trebuit să cunoască şi noţiuni de chimie de clasa a X-a, care încă nu i-au fost predate la şcoală.

La ediţia din acest an a olimpiadei internaţionale au participat 187 de elevi din 32 de ţări.

Olimpicii români vor ajunge sâmbătă în România.

Citeşte mai multe despre olimpicul orădean din articolul "Excelenţa sa, Andrei: Un adolescent orădean, singurul elev din Transilvania care s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe"