Sportivii de la clubul Shogunul Oradea şi-au adjudecat o medalie, dar şi alte patru poziţii fruntaşe la întrecerile Cupei Internaţionale de Karate Union Lviv din Ucraina.

Competiţia, desfăşurată pe 20 mai, în Sala Sporturilor a oraşului ucrainean Lviv, a fost organizată de către Karate Club Union Lviv în colaborare cu Federaţia Ucraineana de Karate şi a reunit peste 850 de sportivi din 15 ţări.

România a fost reprezentată de echipa de karate shotokan a Clubului Sportiv Shogunul Oradea, pregătită de profesorul Ioan Vaida - 8 Dan Karate şi Elena Vaida - 4 Dan karate. Aceasta a reuşit, astfel, să cucerească o medalie de bronz, prin sportivul Andrei Şuteu la proba de kumite individual +55 de kg, categoria minicadeţi.

Evoluţii bune au avut însă şi alţi patru sportivi, care chiar dacă nu s-au situat pe podium au fost foarte aproape de a obţine o medalie, calificându-se până în semifinale. Este vorba despre Dragoş Dusciuc, în cadrul probei de Kumite individual, grupa de vârstă juniori, categoria +76 de kg, Andrei Timofte, la proba de Kumite individual, grupa de vârstă copii - 5 categoria +44 de kg, Luca Lalescu, la proba de Kumite individual, grupa de vârstă copii-5 categoria -38 de kg şi Denis Donea, în cadrul probei de Kumite individual, grupa de vârstă copii -5 categoria -33 de kg.

"De remarcat este densitatea valorică a turneului de karate, pentru că au participat ţări ca Ungaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Franţa cu loturile naţionale, cu tot staful tehnic al acestora şi s-au acordat premii în bani la categoriile speciale de seniori, în valoare de 500 de euro pentru locul 1, 300 de euro pentru locul 2 şi 100 de euro pentru locul 3", a declarat, la întoarcere, antrenorul orădean Ioan Vaida, deţinător al centurii negre 8 Dan.