Performanţă remarcabilă pentru judoka orădeni de la clubul Phoenix, condus de Adrei Bondor, la întrecerile Campionatului European de Judo pentru veterani, desfăşurat în perioada 13-16 iunie, în Scoţia, la Glasgow.

Unul dintre cei doi reprezentanţi ai clubului orădean, Aurel Gavriş (foto), a reuşit să se claseze pe podium şi să cucerească medalia de bronz. Aceasta a fost singura medalie la masculin cucerită de delegaţia României, care, pe lângă Gavriş şi colegul său, Tanca Roman, a mai cuprins încă cinci judoka, dintre care două au fost fete.

Gavriş a concurat la categoria +100 kg M3, unde a cucerit bronzul, după ce a disputat trei meciuri, în cadrul cărora a obţinut două victorii. Pentru accederea în finală, Gavriş a cedat în faţa reprezentantului Franţei, dar apoi, pentru medalia de bronz, l-a învins pe reprezentantul Germaniei.

"Este într-adevăr o performanţă, atât pentru mine, cât şi pentru delegaţia ţării noastre, pentru că la această competiţie participă cei mai buni. A fost o întrecere selectă şi am putut simţi cât de dificil e. Suntem o echipă extraordinară şi iată că au venit şi rezultatele", a declarat Aurel Gavriş.

Celălalt orădean participant la Europenele de veterani de la Glasgow, Tanca Roman, a concurat la categoria 100 kg, unde a ocupat locul 9, după ce a obţinut o victorie şi a suferit două înfrângeri.

În total, Campionatul European de judo veterani de la Glasgow a reunit la start 1.200 de concurenţi, proveniţi din aproape toate ţările de pe "Bătrânul continent".

De precizat că delegația României a mai adus două medalii de bronz, prin Lena Sterea, la categoria 57 kg, și Irina Postolea, la 70 kg.

"Este un club care funcţionează bine de aproximativ 20 de ani. Suntem un grup de 20 de sportivi, care mergem constant la antrenamente şi putem practica sportul indiferent de vârstă. Avem câte trei şedinţe de antrenamente pe săptămână. Eu am intrat în această echipă în 2006 şi în primul rând am redescoperit camaraderia sportivă. Eu consider că e mai bine să avem un accident la întrecerile sportive, decât un accident vascular, tot mai des întâlnit la cei care nu fac mişcare. Este o relaţie bună pe care am închegat-o la acest club, iar rezultatul acesta de la Glasgow spune multe şi despre treaba serioasă pe care o avem", a declarat dr. Petru Chitulea, membru al clubului de judo veterani Phoenix Oradea.