Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a anunţat, joi, finalizarea cercetărilor în cazul lui Florin Sfăt, tânărul de 27 ani din Husasău de Tinca împuşcat în cap, în luna martie, în apropierea fondului de vânătoare Oşand. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a celor două persoane anchetate.

„A fost un grup de doi braconieri, Marinel Bacter şi Gheorghe Dulău, şi trei gonaci, care au fost surprinşi de victimă. Speriaţi, cei cinci s-au despărţit, iar Sfăt s-a luat după grupul mai mic, format din Cristian Vlad şi Marinel Bacter, pe care i-a filmat cu telefonul mobil", a explicat BIHOREANULUI Vasile Popa.

Potrivit prim-procurorului, Sfăt a fost ucis cu intenţie de Bacter, pentru că a refuzat să-i lase în pace, chiar şi după ce au încercat să-i ofere bani. Ca să nu fie descoperiţi, criminalul a luat apoi telefonul mobil al victimei de lângă cadavru.

„Iniţial, în timpul anchetei, a negat fapta. Însă în momentul în care i-a fost prezentat materialul de urmărire penală, inculpatul a recunoscut", a mai arătat Vasile Popa.

Marinel Bacter a fost inculpat pentru omor calificat braconaj şi deţinere fără drept de armă neletală. De asemenea, procurorii au dispus trimiterea în judecată şi a celui de-al doilea braconier, Gheorghe Dulău, pentru braconaj şi favorizarea infractorului.

„Marinel Bacter a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, iar Dulău în stare de libertate", a mai precizat prim-procurorul.

Citiţi despre cum l-a executat orădeanul pe tânărul care l-a prins la braconaj în articolul: Banii sau viaţa! Tânărul împuşcat în cap în pădure a fost executat fiindcă nu s-a lăsat cumpărat de braconieri