Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început urmărirea penală împotriva orădeanului care, vineri dimineaţă, şi-a incendiat şeful într-o fabrică de canapele şi saltele de pe Şoseaua Borşului din Oradea, bărbatul fiind pus sub învinuire pentru tentativă la omor deosebit de grav.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cristian Ardelean, un echipaj complex, format din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, respectiv poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - IPJ Bihor, s-au deplasat la fabrică, pentru a lămuri circumstanţele în care s-a produs evenimentul, iar din primele verificări, între agresor şi victima sa a avut loc un conflict.

"Din declaraţiile date de muncitorii care au asistat la incident, agresorul, Ioan Dragoş, 43 ani, a întârziat la serviciu, ajungând în jurul orei 9.35 şi a avut o discuţie în contradictoriu cu şeful său. Ulterior, Dragoş a luat un flacon de benzină, şi-a imobilizat şeful, strângându-l cu mâna de gât, din spate, l-a stropit cu benzină pe corp şi i-a dat foc cu o brichetă", a explicat Ardelean.

În urma incidentului, atât victima, un maistru în vârstă de 52 de ani, cât şi agresorul său, au suferit arsuri multiple, fiind transportaţi de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Oradea. "Victima prezintă arsuri de gradul II şi III pe 27% din suprafaţa corpului - faţă, gât, torace, membre superioare - în timp ce învinuitul prezintă arsuri de gradul II", a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Imediat după producerea incidentului, martorii spuneau că bărbatul ar fi urmat chiar să fie disponibilizat, incendierea având legătură cu acest subiect.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, cei doi bărbaţi au fost duşi la spital în urma episodului, maistrul în stare gravă, fiind în comă.

Deşi agresorul este încă internat, la solicitarea procurorilor, Tribunalul Bihor a decis, vineri după amiază, arestarea acestuia pentru 10 zile. În tot acest timp, acesta este supravegheat de poliţişti.

Citeşte mai mult pe această temă în articolul: Şi-a incendiat şeful! Un muncitor a aruncat benzină peste maistrul său şi i-a dat foc!

Citeşte ce recomandări le face Bihorel şefilor, pe blogul www.bihorel.ro!