Tenismenul bihorean Christian Teszari, fiul magnatului RCS&RDS Zoltan Teszari, a obţinut o performanţă frumoasă în cadrul unui eveniment ITF Junior.

Sportivul legitimat la CSM Oradea a câştigat proba de dublu a turneului J5 Varna Junior Cup 2021 Tennis Tournament, competiţie care s-a desfăşurat săptămâna tecută în Bulgaria, la Varna, şi care a făcut parte din circuitul ITF World Tennis Tour Juniors.

Făcând pereche cu constănțeanul Luca Preda, cei doi au fost desemnaţi cap de serie numărul 1 în proba de dublu, unde au confirmat acest lucru, câştigând toate meciurile şi terminând pe prima poziţie.

În turul 1, Christian Teszari şi Luca Preda i-au avut ca adversari pe bulgarii Viktor Kirov şi Nikola Marinov, pe care i-au învins clar, cu scorul de 6-0, 6-3. Apoi, în turul 2, au dat de alţi reprezentanţi ai ţării gazdă, Angel Ivanov, Ivan Ivanovic, de care au trecut, de asemenea, în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-1.

În semifinale, cei doi, Christian şi Luca au evoluat îmotriva unor compatrioţi, Robert Guna şi Mihail Pop, pe care i-au învins ceva mai greu însă, cu scorul de 6-4, 7-6. Astfel, au ajuns în ultimul act, unde din nou au dat peste jucători bulgari, Mihail Ivanov şi David Simeonov.

Meciul din marea finală şi-a onorat statutul de ultim act, fiind foarte echilibrat. Primul set a fost câştigat de bulgari, cu 7-6, după care Christian şi Luca şi l-au adjudecat pe cel de-al doilea, cu 6-2, iar în decisiv, tot ei s-au impus cu 10-6.

În acest fel, Christian Teszari şi-a adjudecat primul trofeu ITF din carieră.

După cum precizează site-ul clubului CSM, Christian Teszari este născut pe 11 octombrie 2004 şi se situează pe locul 17 în ierarhia la zi a Federaţiei Române de Tenis la categoria U18.

Antrenat de Lucian Popa, Christian Teszari a mai avut rezultate bune în acest an, el fiind semifinalist al probei de dublu de la Campionatul Naţional de Vară la tenis, categoria 18 ani.